Lapsille

Lukuohjelmat

Tässä olen – Päivittäisiä hengellisiä harjoituksia

Tässä olen – päivittäiset hengelliset harjoitukset ovat ignatiaanisesta perinteestä ammentavia mietiskelykokonaisuuksia. Ne sisältävät päivittäin vaihtuvan mietiskelyn ja raamatuntekstin. Harjoitukset johdattelevat elämään raamatuntekstin sisällä ja katselemaan tekstejä uudenlaisista näkökulmista.

raamattu.fi/tassaolen

Tekijät: Pekka Y. Hiltunen, Pirjo Kantala, Jaana Räntilä, Kalevi Virtanen
Copyright: Piplia

Raamattumaraton

Lasten ja aikuisten yhteinen raamatunlukuohjelma esim. perheille, pyhäkouluun tai raamattukerhoon. Raamattumaratonin lukuohjelmia löytyy eri lastenraamattuihin ja kirkkoraamattuun. 150-kohtaisiin lukuohjelmiin liittyy kysymyksiä ja tehtäviä. Raamattumaratonin kartan avulla voi seurata lukuohjelmassa edistymistä ja merkitä siihen etappipalkinnot.

raamattumaraton.fi

Tekijä: Raamatunlukijain Liitto ry
Copyright: lukuohjelmat Raamatunlukijain Liitto ry, alkuperäinen ELM Syd, Ruotsi

Sovellukset

Lasten Raamattusovellus

Noin 4–8-vuotiaille suunnattu mobiililaitteilla toimiva interaktiivinen lastenraamattu. Sisältää 40 raamatunkertomusta, jotka voi joko lukea tai kuunnella. Kertomukset on kuvitettu värikkäästi ja hahmoja voi liikutella kosketusnäytöllä. Toimii Android- ja iOS-laitteilla. Voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista tai nettisivulta.

bible.com/lapset

Tekijät ja oikeudet: YouVersion, OneHope
Suomennos: Raamatunlukijain Liitto ry

Videot

LUMO – evankeliumit elokuvina

LUMO-evankeliumielokuvissa seurataan evankeliumien tapahtumia sanasta sanaan Raamatusta luettuina. Elokuvan muodossa kuunneltava ja katsottava evankeliumi on syvä ja innostava kokemus sellaisellekin, joka ei ole tottunut lukemaan Raamattua. Elokuvia voi näyttää kaikenikäisille ja helposti myös lyhyempinä kokonaisuuksina.

rll.fi/lumo

Tekijä ja Copyright: LUMO – evankeliumit elokuvina © The Lumo Project
Suomennos ja kysymykset: Raamatunlukijain Liitto ry

Jeesuksen elämä LUMO-elokuvien katkelmina

Neljästä LUMO-evankeliumielokuvasta rll.fi/lumo on poimittu 40 max viiden minuutin katkelmaa, joiden kautta käydään läpi Jeesuksen maanpäällinen elämä. Evankeliumielokuvia ja niiden katkelmia voi hyödyntää eri-ikäisten kanssa. Katkelmiin on tehty pienryhmäkysymyksiä kouluikäisille, nuorille ja nuorille aikuisille/aikuisille. Ne löytyvät katkelmien alta.

liftaripro.fi/…

Tekijä ja Copyright: LUMO – evankeliumit elokuvina © The Lumo Project
Suomennos ja kysymykset: Raamatunlukijain Liitto ry

Psalmit lapsen lukemana – animoituja videoita

Psalmit kertovat Jumalan suuruudesta ja ihmeistä. Ne ovat täynnä iloa, kiitollisuutta ja rukouksia. Psalmit on kirjoitettu eri aikoina ja eri paikoissa, mutta ne kaikki kertovat samasta asiasta: Jumalan kohtaamisesta ja sen hyvästä vaikutuksesta elämään. Yhteensä 10 lyhyttä animoitua videota.

Psalmit lapsen lukemana 1

Psalmit lapsen lukemana 2

Tekijä: janoinenkaritsa.fi
Copyright: janoinenkaritsa.fi

Jeesuksen tarina

Noin minuutin mittaisia animoituja videoita Jeesuksen elämästä. Videosarja on Max7.org tuotantoa ja heidän luvallaan julkaistu. Suomenkielisen äänen on tuottanut Janoinenkaritsa.fi. Yhteensä 31 videota.

janoinenlammas.fi/…

Tekijä ja copyright: Max7.org ja janoinenkaritsa.fi

Jeesuksen vertaukset

Muutaman minuutin kestäviä animoituja videoita Jeesuksen vertauksista. Videot ovat Max7.org tuotantoa ja heidän luvallaan julkaistu. Suomenkielisen äänen on tuottanut Janoinenkaritsa.fi. Yhteensä 7 videota.

janoinenlammas.fi/…

Tekijä ja copyright: Max7.org ja janoinenkaritsa.fi

Pikku Kylväjä

Tapaa videoissa Walma Wälkky ja Mati-nukke muiden ystävien kanssa toiminnallisesti Raamatun kertomusten äärellä. Mukana mm. Katariina Leskelä, joka opettaa vesiväripiirroksin Raamattua lapsille.

YouTube

Tilaaja ja tuottaja: Hanna Räsänen ja Lähetysyhdistys Kylväjän työryhmä
Copyright: Lähetysyhdistys Kylväjä ry

Seikkaillen läpi Raamatun VT

Raamattuopetusmateriaalia alakouluikäisille. Sisältää noin 15–20 minuutin pituisia videoita VT:n alkuteemoista. Opetuksia havainnollistetaan kuvilla, esineillä, aikajanoilla ja kartoilla sekä muppet-nukkien keskusteluilla.

YouTube

Tekijä ja Copyright: Sari Paavola, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys lapsi- ja varhaisnuorisotyö, Raamatunlukijain Liitto

Papan pyhis

Lasse Rädyn vetämiä Papan keskustelevia pyhäkouluhetkiä leikki-ikäisille yhdessä pehmojen kanssa. Videoiden kesto on 9–20 minuuttia.

janoinenlammas.fi/… tuotantokausi 1

janoinenlammas.fi/… tuotantokausi 2

Tekijä ja Copyright: Lasse Räty / Papan pyhis

Toiminnalliset

Tutkitaan Raamattua yhdessä

Materiaali on tarkoitettu Raamatun kirjojen systemaattiseen tutkimiseen pienryhmissä. Se sisältää kysymyksiä ja kommentaariosion. Kokoontumisissa on myös ryhmäkeskustelua kysymysten pohjalta ja lyhyt opetus – rennossa ilmapiirissä. Materiaalia eri-ikäisille löytyy yhteensä 83 eri kielellä.

cbssuomi.fi/materiaali

Tekijä: Community Bible Study Suomi
Copyright: Community Bible Study Suomi

Monimuotoiset

Seikkaillen läpi Raamatun UT

Monipuolinen raamattuopetusmateriaali lapsille ja varhaisnuorille. Sisältää 48 Uuden testamentin kertomusta. Jeesuksen elämän keskeiset tapahtumat ja seurakunnan alkuvaiheet käsitellään lapsilähtöisesti Raamatun henkilöistä käsin. Materiaali on pääosin eriytetty kahdelle ikäryhmälle: 3–6 ja 7–10-vuotiaille.

seikkaillen.sley.fi

Tekijä ja Copyright: Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys lapsi- ja varhaisnuorisotyö

Piplian globaalikasvatusmateriaalit

Piplian globaalikasvatusmateriaalit sisältävät työskentelyjä, tietoiskuja, videoita, hartauksia, rippikoulutunteja ja päivänavauksia. Aineistopankista löytyy runsaasti materiaalia kaikenikäisille ja kaikenlaisiin tilaisuuksin seurakunnissa. Materiaalien avulla voidaan tutkia sitä, millainen muutosvoima Raamatulla on kaikkialla maailmassa. Ideat ovat vapaasti käytettävissä ja muokattavissa omaan käyttöön sopivaksi. Osa aineistosta on saatavilla myös ruotsiksi.

piplia.fi/piplian-globaalikasvatus/

Tekijä: Piplia
Copyright: Piplia